$$ \newcommand{\floor}[1]{\left\lfloor{#1}\right\rfloor} \newcommand{\ceil}[1]{\left\lceil{#1}\right\rceil} \newcommand{\mod}{\,\mathrm{mod}\,} \renewcommand{\div}{\,\mathrm{div}\,} \newcommand{\metar}{\,\mathrm{m}} \newcommand{\cm}{\,\mathrm{cm}} \newcommand{\dm}{\,\mathrm{dm}} \newcommand{\litar}{\,\mathrm{l}} \newcommand{\km}{\,\mathrm{km}} \newcommand{\s}{\,\mathrm{s}} \newcommand{\h}{\,\mathrm{h}} \newcommand{\minut}{\,\mathrm{min}} \newcommand{\kmh}{\,\mathrm{\frac{km}{h}}} \newcommand{\ms}{\,\mathrm{\frac{m}{s}}} \newcommand{\mmin}{\,\mathrm{\frac{m}{min}}} \newcommand{\smin}{\,\mathrm{\frac{s}{min}}} $$

Programiranje u Pajtonu, zbirka algoritamskih zadataka za šesti razred

  • /
  • 5/23/2017

Zbirka algoritamskih zadataka za šesti razred je prevashodno namenjena da pruži podršku u nastavi. No, ovu zbirku mogu koristiti i svi oni koji nemaju značajno programersko predznanje. Dakle, ciljna grupa ove zbirke su svi početnici zainteresovani za algoritamsko programiranje.

Zbirka je u stanju izrade i ovo su trenutno objavljene oblasti:

I Aritmetičke operacije

A Sabiranje, oduzimanje, množenje, realno deljenje

B Celobrojno deljenje

II Grananje

A Jednostavno grananje

B Minimum i maksimum

C Statistike malih serija brojeva

D Ugnežđeno grananje

III Petlje

A Serije brojeva

IV Niske, liste, rečnici

A Karakteri i niske

B Sortiranje liste

C Rečnici

Zbirka je još uvek u aktivnom razvoju. Trudićemo se da sve vaše sugestije, komentare i predloge iskoristimo da napravimo nešto što odgovara vašim potrebama. Kad god primetite nešto što bismo mogli da poboljšamo slobodno nam se javite na forum algora.petlja.org i mi ćemo se potruditi da vam u što kraćem roku izađemo u susret.